Tuinwijzer Hoveniers B.V. | Overspoor 45 | 1688 JH Nibbixwoud | info@detuinwijzer.com
Wij adviseren u een afspraak te maken
als u ons wilt bezoeken.
Neem contact met ons op:

T: 0229700266

Strakke sereniteit
Bij deze onlangs gerenoveerde kubusvormige villa onder de rook van Amsterdam hoort natuurlijk een strakke tuin. Maar hoe zorg je ervoor dat die niet in saaiheid vervalt? 

‌Dan neem je contact met ons op. Wij weten namelijk wel raad met verrassende keuzes die voor een spannend ontwerp zorgen.

‌Om het ruimtelijke karakter van deze villatuin te benadrukken, brachten we in de voortuin tegels ter grootte van een vierkante meter aan. Voor de oprijlaan kozen we een extra dikke variant van 12cm dik zodat je er zonder problemen met zwaar vervoer over kunt rijden.
Voorzien van zowel bamboe als verlichting
De kokosschermen vormen de erfafscheiding. Ondanks hun natuurlijke karakter hebben zij een strakke uitstraling die perfect bij het moderne geheel past. 

‌Daarvoor staat een lagere, gepotdekselde zwarte schutting, afgestijld met grote witte bloempotten, voorzien van zowel bamboe als verlichting.
En op de yogaplek kan rustig een dansje worden gedaan
Ook de gehele rij berken in de voortuin worden ’s avonds sfeervol uitgelicht, wat vanaf de weg gezien een prachtig beeld oplevert. De berken staan in een strook grind achter een meter brede beukenhaag die uiteindelijk volledig zal dichtgroeien. 

De achtertuin biedt de nodige rust voor de yoga die onder de pergola wordt uitgevoerd. Die kalmte wordt onder meer gerealiseerd door de serene beplanting: de Japanse bamboe, japans split en de gigantische esdoorn niet te vergeten. 

‌Ook de van Schellevis gemaakte plantenbakken in de voortuin huisvesten verschillende bamboesoorten, gecombineerd met siergrassen.

‌Maar het is niet alleen rust en kalmte wat in deze tuin de klok slaat. De enorme lappen gras bieden ruimte voor voetballende kinderen. En op de yogaplek kan rustig een dansje worden gedaan: de vlonder is gemaakt van het hele sterke en duurzame moso bamboe, dus die kan tegen een stootje.

Contact

Heb je een vraag of wil je een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!
Bedankt voor uw bericht! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Verstuur 
Contact
Tuinwijzer Hoveniers B.V.
Overspoor 45
‌1688JH
‌Nibbixwoud

T:  0229700266
M: 06 10 95 79 52
E: info@detuinwijzer.com