De Tuinwijzer | Westeinderweg 61 | 1687 PM Wognum | info@detuinwijzer.com
Wij adviseren u een afspraak te maken
‌als u onze showtuinen wilt bezoeken.
Neem contact met ons op:

T: 0229 - 572 587

Zonnen in rustgevend geruis
De eigenaar van deze tuin stond voor een aantal uitdagingen dat wij natuurlijk weer graag aangingen. Ten eerste was er de wens om het hoogteverschil tussen huis en tuin - ontstaan na het maken van een uitbouw - weg te werken. Daarnaast het vervangen van de te groot en lelijk geworden dakplatanen. Ten slotte het waarmaken van een wens: een overdekte plek waaronder de hele familie kan chillen.

De tuin werd opgehoogd, zodat je vanuit het huis de tuin inloopt zonder afstap. In plaats van de platanen zijn nu twee berkenbomen geplant die na een paar jaar het uitzicht op de tuin belemmeren. Andersom ontnemen zij ook het zicht op de omringende huizen. 
Dit geeft een strak effect
De ontspanningsplek voor het hele gezin is gerealiseerd met de overkapping die wanden van Zweeds rabat heeft. Grijs welteverstaan; weer eens wat anders dan het zwart dat je nu veel ziet. 

‌De schuine voorkant van de overkapping breekt met de verder voornamelijk rechte lijnen van de tuin. De twintig centimeter hoge ringbalken zijn omlijst met zink. Dit geeft een strak effect, waarbij het gebruik van boeidelen niet nodig is.
De vrouw des huizen
De vrouw des huizes wilde graag een fijne plek om te kunnen zonnebaden. Dat kan op de negen vierkante meter grote vlonder. Die geeft prima ruimte aan twee ligbedden of een tafel met zes stoelen, net hoe het uitkomt. Erachter zijn siergrassen geplant. Zodra die hun anderhalve meter hoogte hebben bereikt, zullen zij met de wind meedeinen en hun rustgevende ruis laten horen.
Verspreid door de tuin liggen tegels van verschillende formaten. Zij zijn als stroken gelegd met daartussen beach pebbles om een te dicht bestrate tuin te voorkomen. Het grind wordt vervolgens weer afgewisseld met ilex crenata bollen en lavendel. Die laatste tref je ook in de borders, samen met de bodembedekkers waldsteinia en periscaria. Geheel naar wens van de klant is deze beplanting kleurrijk, groenblijvend en makkelijk in onderhoud.
.

Contact

Heb je een vraag of wil je een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!
Bedankt voor uw bericht! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Verstuur 
Contact
De Tuinwijzer
Westeinderweg 61
‌1687 PM Wognum

T: 0229 572 587
M: 06 10 95 79 52
E: info@detuinwijzer.com