De Tuinwijzer | Westeinderweg 61 | 1687 PM Wognum | info@detuinwijzer.com
Wij adviseren u een afspraak te maken
‌als u onze showtuinen wilt bezoeken.
Neem contact met ons op:

T: 0229 - 572 587

Varens aan het Vondelpark
Deze tuin ligt middenin Amsterdam, aan het welbekende Vondelpark. Om het parkgevoel door te trekken, koos de klant voor een bostuin. We hebben dit gerealiseerd door enerzijds de tuin aan twee zijden te verhogen met zo’n twintig kubieke meter grond. Daarnaast is in het midden een pad aangelegd van Comex korrels die ook vaak in parken en bossen worden gebruikt. Onder het pad zijn speciale boxen geplaatst die regenwater opvangen. Hiermee vermijd je aansluiting op het riool, wat niet zou passen in zo’n natuurlijke tuin.

‌ 
Ook qua beplanting hebben we gekozen voor een bos- en parkachtig karakter. Voorbeelden hiervan zijn varens, lavendel, siergrassen en den-achtige struiken. De beplanting is volgroeid aangebracht, omdat de klant graag direct wilde genieten van een volle, groene tuin. 
Ruimtelijk effect
Om huis en tuin te verbinden is er gekozen voor één soort tegels voor zowel binnen als buiten. De enorme schuifpui zorgt ervoor dat het terras naar binnen lijkt door te lopen, wat een ruimtelijk effect geeft.
Een leuke uitdaging
Een dergelijke klus in hartje Amsterdam brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Niet alleen zetten we voor dit project de hele straat een dag af. Ook huurden we een torenkraan, waarmee we de graafmachine, grond, tegels, bomen en beplanting in een handomdraai over het huis tilden. Maar, het resultaat mag er zijn. 

Contact

Heb je een vraag of wil je een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!
Bedankt voor uw bericht! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Verstuur 
Contact
De Tuinwijzer
Westeinderweg 61
‌1687 PM Wognum

T: 0229 572 587
M: 06 10 95 79 52
E: info@detuinwijzer.com