Tuinwijzer Hoveniers B.V. | Overspoor 45 | 1688 JH Nibbixwoud | info@detuinwijzer.com
Wij adviseren u een afspraak te maken
als u ons wilt bezoeken.
Neem contact met ons op:

T: 0229700266

Knap corten-staaltje werkDeze tuin in de binnenstad van Hoorn onderging een heuse make-over, waaraan de klant met zijn eigen ideeën een grote bijdrage leverde. Zo bedacht hij de van corten-staal vervaardigde vormen. Samen werkten we dit uit tot het huidige, meer dan geslaagde ontwerp.

Het corten-staal van maar liefst één centimeter dik is in de tuin aan elkaar gelast. Het inmeten en uittekenen van al deze losse platen nam alleen al zo’n veertig uur tijd in beslag. Alle platen zijn namelijk in verschillende schuintes en verstek gezaagd om kieren te voorkomen. 
Na het plaatsen van al het corten-staal lasten we de platen aan elkaar. 

‌Om de hoogteverschillen te maken, vulden we de tuin vervolgens op met zo’n veertig kubieke meter aarde en zand. 


Inlite en Phillips
Aan de deels uit douglas-houten bestaande overkapping grenzen twee vijvers die ondergronds met elkaar in verbinding staan. Het water stroomt via rvs buizen vanuit de verticale tuin de vijver in. 

‌Vervolgens wordt het water in de technische ruimte gefilterd en komt het via de geveltuin weer in de vijver terecht. Het ‘infitity pool’ effect ontstaat door de kleine opening rondom de vijver waardoor het water kan wegstromen.

Om de tuin telkens op een andere manier te verlichten, is een systeem van de merken Inlite en Phillips aangebracht. De bedienen van dit vernuftige systeem verloopt natuurlijk via je smartphone; wel zo handig ;-).

Contact

Heb je een vraag of wil je een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!
Bedankt voor uw bericht! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Verstuur 
Contact
Tuinwijzer Hoveniers B.V.
Overspoor 45
‌1688JH
‌Nibbixwoud

T:  0229700266
M: 06 10 95 79 52
E: info@detuinwijzer.com