Tuinwijzer Hoveniers B.V. | Overspoor 45 | 1688 JH Nibbixwoud | info@detuinwijzer.com
Wij adviseren u een afspraak te maken
als u ons wilt bezoeken.
Neem contact met ons op:

T: 0229700266

Optisch bedrog in optima forma
Verreweg de meeste Nederlandse tuinen hebben een rechthoekige vorm. Voor een geslaagd ontwerp is het dan ook best uitdagend als daar nog een driehoek aan vastzit, zoals bij deze tuin. Wij losten het op door achterin de tuin een overkapping te plaatsen met een schuine voorkant. Voor de kijker lijkt die juist loodrecht in de tuin te staan. De overkapte zithoek geeft de tuin daarnaast extra diepte. Een sterk staaltje optisch bedrog dus.
De druif is trouwens niet de enige klauteraar in deze tuin.
De pergola is evenwijdig aan de voorkant van de overkapping geplaatst. Aan de ene kant creëert dit eenheid met de overdekte zitplek. Daarnaast doorbreekt het de grotendeels rechthoekige vorm van de tuin. Ten slotte is de pergola geplaatst om ruimte te geven aan een trouwe bewoner: de druif.
De druif is trouwens niet de enige klauteraar in deze tuin. Een stuk betongaas dat tegen de schutting is geplaatst, huisvest een klimplant. Als die plant volgroeid is, vormt hij samen met het gaas een groen schilderij. 
Ondanks de strakke meetkundige vormen, heeft de tuin een speels karakter. Die is ten eerste gecreëerd door de zwarte schutting aan de linkerkant. Die contrasteert niet alleen met het hout van de overkapping, maar ook met de groene beplanting. De natuurlijke vorm van het gras en de borders wordt benadrukt doordat ze verhoogd zijn aangebracht. Een derde punt dat de rechte lijnen doorbreekt, zijn de ronde stap-tegels die een dubbele functie bieden: een loop- en onderhoudspad.
Dan nog de puntjes op de i. Het vorige tuinontwerp zorgde voor wateroverlast. Om die te voorkomen zijn zilverkleurige goten geplaatst. De vaste planten, waaronder de astilbe, zorgen in de zomer voor een bloeiend geheel dat in de winter zijn groene kleuren vasthoudt. Wie ook zijn kleur houdt, is de fraai gebakken klinker. In de zithoek is die trouwens afgewisseld met een grote grijze tegel, die als een warm tapijt onder de loungebanken tevoorschijn komt. 

Contact

Heb je een vraag of wil je een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!
Bedankt voor uw bericht! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Verstuur 
Contact
Tuinwijzer Hoveniers B.V.
Overspoor 45
‌1688JH
‌Nibbixwoud

T:  0229700266
M: 06 10 95 79 52
E: info@detuinwijzer.com