Tuinwijzer Hoveniers B.V. | Westeinderweg 61 | 1687 PM Wognum | info@detuinwijzer.com
Wij adviseren u een afspraak te maken
als u onze showtuinen wilt bezoeken.
Neem contact met ons op:

T: 0229 - 572 587

Bemesting

Even een paar bemestingsfeitjes: een gemiddeld gazon heeft 7 à 10 kilogram organische mest per 100 m² nodig. De ideale pH-waarde (zuurgraad) van een gazon ligt tussen 5,4 en 6,7. Als een border een te lage pH-waarde heeft, moet u die 5 tot 10 kilo kalk geven om ‘m weer op de ideale waarde te krijgen. Duizelt het u al? Ons gelukkig niet. Want wij weten wat uw tuin nodig heeft voor een rijke bloei, gezonde grasmat en perfecte bodemstructuur.

Wat groente, fruit en brood zijn voor de mens, zijn stikstof, fosfor, kali en sporenelementen voor de plant. Die moeten jaarlijks worden aangevuld. Net zoals wij eten en drinken. Normaal gesproken regelt de natuur dat zelf: bladeren vallen, dieren maken mest, beesten sterven en er waaien takken uit bomen. Zo is de organische kringloop een mooie cirkel die zichzelf in stand houdt. Maar wat doen wij in onze tuin? We gooien het blad en snoeiafval in de groene bak.

Om dat gemis aan voeding in de bodem tegen te gaan, hebben wij de oplossing: een bemestingsplan. Dat scheelt u erg veel tijd en moeite, want zelf uitzoeken wat uw tuin nodig heeft is best een klus. Tijd die u kunt gebruiken om zorgeloos van uw tuin te genieten. Laat ons u helpen. Daar zijn we tenslotte voor! Samen met u maken we een plan op maat dat helemaal bij uw tuin past.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Bedankt voor uw bericht! Indien nodig zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.
Verstuur 
Contact
Tuinwijzer Hoveniers B.V.
Westeinderweg 61
‌1687 PM Wognum

T: 0229 572 587
M: 06 10 95 79 52
E: info@detuinwijzer.com